Zoeken
Sluiten
  • Professionele keukenrenovatie in één dag
  • 5 jaar garantie
  • +15.500 tevreden klanten

3 praktische tips voor het inrichten van de keukenkastjes!

Heb je net een nieuwe of gerenoveerde keuken? Dan kan het inrichten beginnen! Om je hierbij te kunnen helpen, worden in dit blogbericht 3 tips gegeven hoe jij de keukenkastjes het beste kan inrichten.

1. Maak verschillende zones 

In een keuken vinden veel verschillende activiteiten plaats zoals de voorbereidingen voor het koken, het koken zelf en daarna weer afwassen. Daarbij sla je ook voorraden op van verschillende producten in de keuken en je hebt nog het overige keukengerei dat een plekje moet krijgen in de keukenkasten. Om al deze onderdelen zo goed mogelijk in te richten is het handig om elk onderdeel in een bepaalde zone op te bergen. Zo kun je al het keukengerei dat je nodig hebt om het koken voor te bereiden zoals snijplanken en mengkommen bij elkaar in een keukenkast zetten. Hierbij is het ideaal als de prullenbak ook in de buurt zit aangezien je dan gemakkelijk de schillen weg kan gooien. In een keukenkast in de buurt van de kookplaat en oven is het makkelijk om de pannen en ovenschalen te plaatsen. Op deze manier creëer je een zone met alle kookbenodigdheden. Dit kan je dus ook doen voor de zone afwassen door alle schoonmaakmiddelen op te bergen in het keukenkastje onder de spoelbak. Als laatste is het handig om het servies in de overige keukenkasten te zetten onder het werkblad. Dit zorgt ervoor dat je de borden niet omhoog hoeft te tillen en kan het dus minder snel kapot vallen!

2. Gebruik ook de kastdeuren

Bij het inrichten van de keukenkasten wordt er vaak alleen gedacht aan de binnenkant van de kast. Maar om de ruimte van de keukenkastjes maximaal te gebruiken, is het belangrijk om de keukendeuren niet te vergeten. Je kan namelijk aan de binnenkant van de kastdeur opbergvakken bevestigen net zoals je weleens ziet in een kledingkast. Hier kan je dan bijvoorbeeld kruidenpotjes in doen of schoonmaakmiddelen.

3. Dubbele la

Naast keukenkastjes heb je in de keuken vaak ook lades. Om deze efficiënt in te richten is het ideaal om te kiezen voor een dubbele la. De keukenla bestaat dan uit twee lagen. Als je de lade open doet zie je de eerste laag waar bijvoorbeeld het bestek ligt. Deze kan je vervolgens weer open doen waardoor de tweede laag tevoorschijn komt en hier kan je weer ander keukengerei in plaatsen! 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van keukenkasten in uw keuken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Afspraak maken